publiek kl
 

Nieuws

 
Lezing Symboliek in Sprookjes

Nieuws

Lezing Symboliek in Sprookjes

Op de eerste dag van de lente, een lezing over symboliek in sprookjes.
23 september 2018
Altijd al meer willen weten over symboliek en sprookjes en hoe je ze zelf kan toepassen? 

Op 21 maart 2019 organiseert POPU een lezing over symboliek in sprookjes. De lezing wordt gegeven door Abe de Verteller uit Amersfoort.

Over Abe:
Ik vertel al sinds 1996 verhalen en sinds 2010 als fulltime professional. Ik vertel op vele festivals, feesten, scholen en andere gelegenheden. Ik heb een uitgebreid en breed repertoire van meer dan 300 verhalen. Ook heb ik vier boeken geschreven over Nederlandse sagen, bomen en kruiden en mijn stad Amersfoort. Zie ook mijn website www.abedeverteller.nl

O
ver de inhoud:
Ik geef een lezing van circa twee uur met in het midden een pauze. Ik geef in de lezing een uitleg over de wijze waarop de symbolen en archetypen een impact kunnen hebben op de psyche van de luisteraar, waarbij de verteller een bemiddelaar is tussen de luisteraar en de zeggingskracht van het verhaal. Verder vertel ik iets over de achtergrond en betekenis van een aantal bekende sprookjes zoals Roodkapje, Doornroosje en de Wolf en de zeven geitjes. Ook zal ik een minder bekend sprookje vertellen.

Waar en wanneer?
Op donderdag 21 maart 2019.  Van 19.00 uur tot 22.00 uur. Locatie is Natuurboerderij de Brinkhorst, Wageningseberg 43, 3825 GR Amersfoort.